Knie-artrose

Fietsen verstandig?

Feit

Bij hardlopen wordt de knie belast met 6x uw lichaamsgewicht bij elke stap

Máxima Medisch Centrum

Value-Based Health Care

ESSKA Accredited Teacher

Orthopedie Groot Eindhoven

Goede uitleg is essentieel voor juiste keuze behandeling

Meniscus-scheur

Voorste kruisbandreconstructie

Achterste kruisbandletsel

Zorg op maat

YouTube kanaal dr RPA Janssen

Internationaal wetenschappelijk onderzoek

Kruisbandoperaties knie

RPA Janssen MD PhD

Kruisbandoperaties

Waardegedreven zorg

Last van knie-artrose?

Spreekuur / Policlinique / Outpatient clinic

Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie

Máxima Medisch Centrum

Kruisbandoperaties bij kinderen

Veel pijn bij ernstige knie-artrose?

Samen met uw arts gekozen voor een knie-operatie?

Eenzijdige knie-artrose knie en actief leven?

Máxima Medisch Centrum Eindhoven-Veldhoven

Kwaliteit van leven

Samen kiezen voor de beste behandeling

Sporten met plezier

Oplossingen voor de lange termijn

Associate Professor Knee Reconstruction

Fact

Kneecap pain is a regular occurrence in fitness knee rehabilitation

Knee osteoarthritis

Cycling wise?

Fact

When running, the knee is loaded with 6x your body weight with each step

Voorste kruisband (2)

Een jonge sportvrouw (24 jaar) beschrijft haar ervaringen van een voorste kruisbandoperatie na een verdraaiing van de knie bij voetbal.

Het is nu een jaar geleden dat ik mijn voorste kruisband afscheurde. Tijdens een voetbalwedstrijd draaide ik voor mijn tegenstander door en bleef mijn onderbeen staan. Het deed erg veel pijn en voelde niet goed. Vanaf het voetbalveld ben ik meteen  naar de EHBO gebracht. Door de hevige pijn en zwelling was een goede diagnose nog niet te stellen.
Uit een later gemaakte MRI-scan bleek  dat de voorste kruisband gescheurd was. Het advies: nog meer rust houden en alvast met fysiotherapie beginnen om het vocht in de knie af te laten nemen. De orthopeed verwees me door naar Dr. Janssen. Ondertussen ben ik flink aan de slag gegaan met oefeningen voor mijn knie en fietsen. Ik kon al weer aardig lopen en bewegen zonder beperkingen of pijn.
Drie maanden later was het zo ver. Mijn kruisband werd vervangen door mijn hamstringpees. De operatie was erg goed gegaan. Mijn meniscus en kraakbeen zagen er nog erg goed uit. Een goed voorteken voor het daaropvolgend herstel. Het was lastig om na de operatie weer zo afhankelijk en immobiel als voorheen te zijn. Desondanks  had ik er zin in en was super gemotiveerd om zo snel mogelijk te herstellen. Elke sessie bij de fysio  kon ik weer wat meer. Ik ben begonnen met kleine krachtoefeningen, fietsen en goed leren lopen. Krachttraining, steppen, hardlopen en evenwichtsoefeningen volgden daarop. Ook heb ik na een paar maanden mijn eerste balletje op het voetbalveld weer getrapt. Dat was een fijn gevoel.
Ook Dr. Janssen was erg tevreden. Bij de derde afspraak (5 maanden na de operatie) kreeg ik te horen dat de kruisband weer helemaal ‘de oude’ is. Met dit vertrouwen ga ik weer aan de slag als verdedigster bij mijn club. Met veel doorzettingsvermogen, geduld en een goede dokter ben ik weer helemaal terug op mijn oude niveau!