Knie-artrose

Fietsen verstandig?

Feit

Bij hardlopen wordt de knie belast met 6x uw lichaamsgewicht bij elke stap

Máxima Medisch Centrum

Value-Based Health Care

ESSKA Accredited Teacher

Orthopedie Groot Eindhoven

Goede uitleg is essentieel voor juiste keuze behandeling

Meniscus-scheur

Voorste kruisbandreconstructie

Achterste kruisbandletsel

Zorg op maat

YouTube kanaal dr RPA Janssen

Internationaal wetenschappelijk onderzoek

Kruisbandoperaties knie

RPA Janssen MD PhD

Kruisbandoperaties

Waardegedreven zorg

Last van knie-artrose?

Spreekuur / Policlinique / Outpatient clinic

Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie

Máxima Medisch Centrum

Kruisbandoperaties bij kinderen

Veel pijn bij ernstige knie-artrose?

Samen met uw arts gekozen voor een knie-operatie?

Eenzijdige knie-artrose knie en actief leven?

Máxima Medisch Centrum Eindhoven-Veldhoven

Kwaliteit van leven

Samen kiezen voor de beste behandeling

Sporten met plezier

Oplossingen voor de lange termijn

Associate Professor Knee Reconstruction

Fact

Kneecap pain is a regular occurrence in fitness knee rehabilitation

Knee osteoarthritis

Cycling wise?

Fact

When running, the knee is loaded with 6x your body weight with each step

Meniscusscheur bij tennis

Een meniscus kan scheuren als de knie een draailetsel ondergaat zolas bij tennis, hockey, zaalsporten of voetbal. Klachten van een gescheurde meniscus zijn pijn aan de binnen of buitenzijde van de knie, zwelling van het kniegewricht, pijn bij hurken en knielen en/of slotklachten (het gevoel dat er iets klem zit in de knie). Dagelijkse activiteiten met draai- of buigbewegingen van de knie kunnen dan vervelend en pijnlijk zijn. Een kijkoperatie is een goede behandeling voor een gescheurde meniscus. De casus beschrijft de ervaringen van een 55 jarige man die zijn meniscus scheurde met tennissen.

Plotseling merkte ik aan het net dat er een vervelende pijn in mijn linker knie was ontstaan. Het lukte me de set af te maken maar verder spelen leek me niet goed. Eenmaal thuis kreeg ik last van kortdurende weerkerende pijn, op de meest onverwachte momenten. Geruime tijd heb ik het aangekeken maar toen besloot ik toch te vragen of dr. Janssen er naar kon kijken. Meerdere leden van mijn tennisclub hadden goede ervaringen met hem. Ik kon snel terecht en in een kordaat onderzoek kon hij zonder veel hulpmiddelen al meteen een voorlopige diagnose stellen: gescheurde meniscus. Gelet op het wisselvallig karakter van de pijn werd nog een scan verricht, maar ik merkte dat dr. Janssen al zeker van zijn zaak was. Inderdaad was de verdenking terecht, en na overleg met hem kon ik uit twee operatiedagen kiezen op korte termijn voor mijn kijkoperatie. Dat kwam mooi uit met mijn werk, kon ik alles mooi plannen.

Op de operatiekamer was ik beducht voor het zogenaamde ruggenprikje, maar voor ik er erg in had bleek ik al verdoofd te zijn. De knie die ik op het televisiescherm zag bleek de mijne!! Trefzeker werd een deel van mijn meniscus verwijderd. Niet veel later werd ik op de afdeling in de watten gelegd door een meelevende zuster en voelde ik de beweging weer langzaam terugkeren in mijn onderbeen. In een halve dag kon ik al weer naar huis, met opvallend genoeg geen enkele pijn! De volgende dag trok ik weer mijn sok aan zonder enige last te hebben van de typisch stekende pijn die ik daarvoor gewend was te hebben. Ik was stom verbaasd! Ik had gerekend op een weekje ziekteverzuim, maar toen er drie dagen verstreken waren kon ik niet bedenken waarom ik niet weer aan het werk kon. Misschien iets te vroeg, maar twee weken later stond ik weer op de tennisbaan, en nu een jaar later kan ik met voldoening vaststellen nooit meer last te hebben gehad van mijn knie. Kortom in een mum van tijd was ik, in een vlekkeloos werkende organisatie, voorgoed van mijn klachten afgeholpen. Om voor altijd dankbaar voor te zijn.