Knie-artrose

Fietsen verstandig?

Feit

Bij hardlopen wordt de knie belast met 6x uw lichaamsgewicht bij elke stap

Máxima Medisch Centrum

Value-Based Health Care

ESSKA Accredited Teacher

Orthopedie Groot Eindhoven

Goede uitleg is essentieel voor juiste keuze behandeling

Meniscus-scheur

Voorste kruisbandreconstructie

Achterste kruisbandletsel

Zorg op maat

YouTube kanaal dr RPA Janssen

Internationaal wetenschappelijk onderzoek

Kruisbandoperaties knie

RPA Janssen MD PhD

Kruisbandoperaties

Waardegedreven zorg

Last van knie-artrose?

Spreekuur / Policlinique / Outpatient clinic

Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie

Máxima Medisch Centrum

Kruisbandoperaties bij kinderen

Veel pijn bij ernstige knie-artrose?

Samen met uw arts gekozen voor een knie-operatie?

Eenzijdige knie-artrose knie en actief leven?

Máxima Medisch Centrum Eindhoven-Veldhoven

Kwaliteit van leven

Samen kiezen voor de beste behandeling

Sporten met plezier

Oplossingen voor de lange termijn

Associate Professor Knee Reconstruction

Fact

Kneecap pain is a regular occurrence in fitness knee rehabilitation

Knee osteoarthritis

Cycling wise?

Fact

When running, the knee is loaded with 6x your body weight with each step

Van krom naar recht

Ervaringen van een 55 jarige man na een kunstknie-operatie. Hij heeft reeds eerder een succesvolle standsverandering (osteotomie) van het been ondergaan wegens slijtage.

Door het vele sporten heb ik last gekregen van mijn knie. Op mijn 35e levensjaar begonnen de problemen pas echt. Een aantal kijkoperaties heb ik toen ondergaan, in diverse ziekenhuizen. Het probleem was steeds mijn kraakbeen en mijn meniscus. Omdat ik ook nogal O-benen heb, kreeg ik steeds meer last.

Ik ben toen met mijn klachten terecht gekomen bij dokter RPA Janssen in het MMC te Veldhoven. Hij heeft bij mij nog een kijkoperatie gedaan. Uiteindelijk is toen besloten mijn O-benen recht te laten zetten. De operaties hiervan zijn toen goed verlopen en na mijn herstelperiode kon ik weer normaal functioneren.

Na ongeveer 10 jaar kwamen de klachten weer terug in mijn knie. Ik ben toen teruggegaan met mijn klachten naar dokter Janssen. Na mijn verhaal aangehoord te hebben, heeft hij mij doorgestuurd voor foto’s en een scan. Zijn mening was duidelijk. Hij heeft meteen aangeboden bij mij een kunstknie te willen plaatsen. Mijn knie was zo kapot dat er verder niets meer aan te doen was. Op dat moment wilde ik er nog niet aan. Ik vond het een te rigoureuze ingreep. Bovendien was ik nog erg jong voor een kunstknie, 53 jaar. Ik heb er ongeveer een jaar over nagedacht en de gedachte dat ik straks misschien nooit meer zou kunnen skiën of golfen heeft mij over de streep getrokken. Ik ben terug gegaan naar dokter Janssen omdat de pijn steeds heviger werd. Hij heeft mij goed geïnformeerd over hoe het een en ander zou gaan. In januari 2009 is bij mij een kunstknie gezet. Ik heb toen 5 dagen in het ziekenhuis gelegen. Na revalidatie van ± 8 maanden ging het steeds beter met mijn nieuwe knie.

Het is nu anderhalf jaar geleden en ik kan alles weer. Ik heb geen pijn meer en voel niet eens dat ik een kunstknie heb. Alles is goed verlopen en inmiddels heb ik al weer een paar keer op de ski’s gestaan, en ben ik weer volop in beweging op de golfbaan. Het vakmanschap van dokter Janssen, de informatie vooraf, de zorg tijdens, alsmede de nazorg was perfect. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn beslissing.