Knie-artrose

Fietsen verstandig?

Feit

Bij hardlopen wordt de knie belast met 6x uw lichaamsgewicht bij elke stap

Máxima Medisch Centrum

Value-Based Health Care

ESSKA Accredited Teacher

Orthopedie Groot Eindhoven

Goede uitleg is essentieel voor juiste keuze behandeling

Meniscus-scheur

Voorste kruisbandreconstructie

Achterste kruisbandletsel

Zorg op maat

YouTube kanaal dr RPA Janssen

Internationaal wetenschappelijk onderzoek

Kruisbandoperaties knie

RPA Janssen MD PhD

Kruisbandoperaties

Waardegedreven zorg

Last van knie-artrose?

Spreekuur / Policlinique / Outpatient clinic

Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie

Máxima Medisch Centrum

Kruisbandoperaties bij kinderen

Veel pijn bij ernstige knie-artrose?

Samen met uw arts gekozen voor een knie-operatie?

Eenzijdige knie-artrose knie en actief leven?

Máxima Medisch Centrum Eindhoven-Veldhoven

Kwaliteit van leven

Samen kiezen voor de beste behandeling

Sporten met plezier

Oplossingen voor de lange termijn

Associate Professor Knee Reconstruction

Fact

Kneecap pain is a regular occurrence in fitness knee rehabilitation

Knee osteoarthritis

Cycling wise?

Fact

When running, the knee is loaded with 6x your body weight with each step

Goud op NK Reuzenslalom Alpine Ski (na revisie voorste kruisbandoperatie)

Mijn naam is Britt Molenaar, ik ben 20 jaar en ben Nederlands kampioen Alpine skiën. December 2016 scheurde ik voor de tweede keer mijn kruisband in dezelfde knie af door een harde val tijdens een wedstrijd. Ik werd doorgestuurd naar Dr. Janssen in het Orthopedisch Centrum Maxima waar ik midden februari geopereerd kon worden, samen zochten wij naar oplossingen waardoor mijn revalidatie, en terugkeer op topsportniveau zo optimaal mogelijk zou verlopen. Aangezien mijn hamstring al was gebruikt bij de vorige reconstructie en Dr. Janssen niet nog meer schade aan wou brengen door de andere delen uit mijn been te gebruiken is er gekozen voor een donorpees. Hierdoor heb ik veel minder pijn ervaren en kon ik redelijk snel weer uit de voeten komen! Ook is het overgebleven deel van de donorpees gebruikt voor een anterolateraal ligament reconstructie wat zorgt voor nog meer stevigheid. Nu is het dat de revalidatietijd van een kruisband revisie iets langer is dan een reconstructie, maar door de precisie van Dr. Janssen, de goede fysio begeleiding van Camille Neeter en persoonlijke inzet is het mij gelukt om na 6 maanden revalidatie rustig te beginnen met skiën, na 9 maanden weer deel te nemen aan wedstrijden, en exact 12 maanden na operatie heb ik de Nederlandse Titel kunnen bemachtigen! Verder heb ik weinig tot geen last in het dagelijks leven, met mijn sport voel ik dat ik na een week hard trainen en wedstrijden even op rust moet maar na de rust is het dan ook weer goed! Ik had mijn revalidatie niet beter kunnen wensen, bedankt!