Knie-artrose

Fietsen verstandig?

Feit

Bij hardlopen wordt de knie belast met 6x uw lichaamsgewicht bij elke stap

Máxima Medisch Centrum

Value-Based Health Care

ESSKA Accredited Teacher

Orthopedie Groot Eindhoven

Goede uitleg is essentieel voor juiste keuze behandeling

Meniscus-scheur

Voorste kruisbandreconstructie

Achterste kruisbandletsel

Zorg op maat

YouTube kanaal dr RPA Janssen

Internationaal wetenschappelijk onderzoek

Kruisbandoperaties knie

RPA Janssen MD PhD

Kruisbandoperaties

Waardegedreven zorg

Last van knie-artrose?

Spreekuur / Policlinique / Outpatient clinic

Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie

Máxima Medisch Centrum

Kruisbandoperaties bij kinderen

Veel pijn bij ernstige knie-artrose?

Samen met uw arts gekozen voor een knie-operatie?

Eenzijdige knie-artrose knie en actief leven?

Máxima Medisch Centrum Eindhoven-Veldhoven

Kwaliteit van leven

Samen kiezen voor de beste behandeling

Sporten met plezier

Oplossingen voor de lange termijn

Associate Professor Knee Reconstruction

Fact

Kneecap pain is a regular occurrence in fitness knee rehabilitation

Knee osteoarthritis

Cycling wise?

Fact

When running, the knee is loaded with 6x your body weight with each step

Nederlands elftal voetbal: voorste kruisbandscheur

Een knieblessure kan ernstige gevolgen hebben voor adolescenten en volwassen topsporters. Een voorste kruisbandreconstructie is geïndiceerd bij draaisporten zoals voetbal, hockey, korfbal en zaalsporten. Dit is het verhaal van een 16 jarig topsportster met een scheur van de voorste kruisband en meniscus. Na de operatie voetbalt ze weer in het Nederlands elftal onder 17 jaar.

Ik ben 16 jaar en voetbal bij FC Geleen-Zuid B1 en het Nederlands elftal onder 17 jaar. Tijdens een voetbalwedstrijd met Geleen-Zuid in september 2009, heb ik bij een foute beweging mijn voorste kruisband afgescheurd. De wedstrijd was net 15 minuten bezig. Ik heb er toen 3 weken mee gelopen zonder te weten wat er aan de hand was, maar aangezien het EK voor het Nederlands elftal onder 17 eraan kwam, moest ik snel weten wat er aan de hand was en of ik mee kon spelen. Ik heb toen meteen een Spoed MRI scan gehad waaruit bleek dat mijn voorste kruisband was afgescheurd. Dat was op dat moment slikken, je mist het EK en weet dat je er 9 maanden uitligt. Het eerste waar ik aan dacht is dat de operatie goed moest verlopen en ik weer op mijn oude niveau terug zou komen.

Ik kwam uit bij het Orthopedisch Centrum Máxima bij dokter Janssen. Dokter Janssen werd me aangeraden omdat hij veel ervaring heeft met kruisbanden en topsporters. Ik wilde dan ook door niemand anders geopereerd worden. Gelukkig kon ik dan ook in november 2009 geopereerd worden. Hij heeft van mijn hamstring een nieuwe kruisband gemaakt en een klein stukje van mijn meniscus afgehaald. Gelukkig is de operatie goed verlopen en kon de revalidatie snel beginnen. Negen maanden, 4 a 5 dagen in de week, revalideren bij een top fysiotherapeut. Gelukkig heb ik in mijn revalidatie geen echte tegenslagen gehad en kon ik ook, na bijna 11 maanden revalideren, op 7 augustus 2010 mijn eerste voetbalwedstijd spelen met Geleen-Zuid.

Mijn eerste stap was alweer gezet. Een maand later kreeg ik weer een mail voor het Nederlands elftal onder 17 voor een selectie wedstrijd, de kans om weer terug erbij te komen. Dat is me gelukt. Ik ben weer terug bij de selectie gekomen en heb van 3 t/m 8 oktober 2010 EK kwalificaties gespeeld. 

We zijn nu ruim een jaar verder en ik kan zeggen dat ik nergens last van heb. Mijn knie voelt gewoon goed alsof er nooit iets aan geweest is!

Ik ben blij dat ik voor dokter Janssen heb gekozen, want als de operatie niet zo goed was verlopen, had ik ook nooit een goede revalidatie kunnen volgen.

Bedankt dokter Janssen!