Knie-artrose

Fietsen verstandig?

Feit

Bij hardlopen wordt de knie belast met 6x uw lichaamsgewicht bij elke stap

Máxima Medisch Centrum

Value-Based Health Care

ESSKA Accredited Teacher

Orthopedie Groot Eindhoven

Goede uitleg is essentieel voor juiste keuze behandeling

Meniscus-scheur

Voorste kruisbandreconstructie

Achterste kruisbandletsel

Zorg op maat

YouTube kanaal dr RPA Janssen

Internationaal wetenschappelijk onderzoek

Kruisbandoperaties knie

RPA Janssen MD PhD

Kruisbandoperaties

Waardegedreven zorg

Last van knie-artrose?

Spreekuur / Policlinique / Outpatient clinic

Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie

Máxima Medisch Centrum

Kruisbandoperaties bij kinderen

Veel pijn bij ernstige knie-artrose?

Samen met uw arts gekozen voor een knie-operatie?

Eenzijdige knie-artrose knie en actief leven?

Máxima Medisch Centrum Eindhoven-Veldhoven

Kwaliteit van leven

Samen kiezen voor de beste behandeling

Sporten met plezier

Oplossingen voor de lange termijn

Associate Professor Knee Reconstruction

Fact

Kneecap pain is a regular occurrence in fitness knee rehabilitation

Knee osteoarthritis

Cycling wise?

Fact

When running, the knee is loaded with 6x your body weight with each step

Hernieuwde erkenning P3 opleiding Orthopedie Máxima Medisch Centrum

De Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) heeft een hernieuwde erkenning afgegeven voor de P3 opleiding tot orthopedisch chirurg in het Máxima Medisch Centrum (MMC) Eindhoven-Veldhoven. De erkenning is gegeven voor de maximale periode van 5 jaar na de visitatie in februari 2017.

Dr. RPA Janssen is opleider orthopedie en dr. JGE Hendriks is benoemd tot plaatsvervangend opleider. Jaarlijks worden 6 artsen opgeleid tot orthopedisch chirurg in het MMC in samenwerking met de Regionale OpleidingsGroep Orthopedie (ROGO) Zuid-Nederland (MMC Eindhoven-Veldhoven | Maastricht Universitair Medisch Centrum-MUMC+ | Zuyderland Medisch Centrum Heerlen-Sittard | VieCuri Venlo-Venray. 

De visitatiecommissie was zeer positief in haar oordeel over de kwaliteit van de opleiding orthopedie MMC. Enkele citaten uit het visitatierapport:

"Het opleidingsklimaat is veilig, goed, stimulerend, open en eerlijk."

"Er is grote groep stafleden met een ruim aanbod orthopedische pathologie, zowel op poli als op de operatiekamer. De Arts-assistenten In Opleiding tot Specialist (AIOS) worden niet ingezet voor productie en er wordt rekening gehouden met de wensen en persoonlijke ontwikkeling van de AIOS, bijvoorbeeld wat betreft etalagevrijheid buiten de ROGO. Alle verplichte cursus worden vergoed en er is een ruim aanbod van onderwijs en overdrachtsmomenten. De opleider is actief op het gebied van onderzoek en stimuleert de AIOS. Er worden diverse instrumenten gebruikt voor (zelf)evaluatie en kwaliteitsverbetering. Er is vier maal per jaar een staf AIOS overleg."

"De balans tussen werkbelasting en opleiding is goed. Opleiding staat bij MMC op de 1e plaats, de AIOS zijn goed ingedeeld en overal wordt rekening mee gehouden. Deze kliniek zou zonder AIOS door kunnen gaan. Op de poli en operatiekamer worden de AIOS niet ingezet voor de productie, dat is een pluspunt hier. De AIOS moet binnen 25 minuten in huis zijn bij de bereikbaarheidsdienst. Zij hebben alleen dienst in de traumaweek (om de drie weken)" 

Ik ben oprecht trots om samen met mijn opleidersgroep AIOS op te leiden tot orthopedisch chirurg in het Máxima Medisch Centrum Eindhoven-Veldhoven" (opleider dr. RPA Janssen).